Je bent niet je lichaam

Net zoals je niet jouw gedachten bent, ben je ook niet jouw lichaam. Je hebt je lichaam in bruikleen. Dat betekent dat je niet in paniek hoeft te raken bij lichamelijke klachten: jouw ziel, je zijn, wordt daarmee niet geraakt of beschadigt. Dus stappen zetten voor je zielsmissie kun je altijd. Op ieder moment, in elke situatie en in elke (gemoeds)toestand. Zodra je ziet dat je niet jouw lichaam bént en dat “een stap” niet fysiek hoeft te zijn. Dichterbij je missie komen kan ook door een plan in je hoofd, door een gevoel dat je krijgt uit een droom of wat je door je raam ziet. Je kunt áltijd creëren. Maar als je je laat meenemen door je piekergedachten en door ongemak in je lichaam, dan maak je het je ziel lastig om bij het gevoel van vertrouwen te blijven. Je hoeft niet bang te zijn voor lichamelijk ongemak, voor kwalen of voor ziek-zijn. Zij hebben een doel. Ze hebben een boodschap. En soms zijn ze er enkel ter vertraging. Zodra je luistert naar wat jouw lichaam je wil zeggen, krijg je antwoord. Daar heb je geen gedachten bij nodig. En zeker geen paniek. Er is niets dat je niet aankunt. En er is niets dat je van je pad af houdt. Alles gaat precies zoals het bedoelt is. Luister naar de signalen in je lijf. En wordt je er door in twijfel gebracht of voel jij je onzeker? Maak dan contact. Contact met je lijf, contact met je hart en contact met je hogere zelf. Die gaat je helpen, die gaat je leiden. Laat de controle los. Geef je over. Je bent veilig! Je bént niet je lijf en je bent zéker niet je gedachten!

Wat wil jouw lijf jou zeggen?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog