Waar het delen van mijn inzichten eigenlijk begon

Soms komen inzichten ook middenin de nacht. De ene keer in een droom en de andere keer ben je klaar wakker en kan je niet meer slapen. Zo had ik deze nacht dus het laatste. Ik merkte dat ik ontzettend onrustig was. Al gauw werd het me duidelijk dat ik weer op mocht gaan letten met wat ik door de dag heen keek aan filmpjes, series en nieuws. Hoe realistischer de serie, hoe negatiever en enger het tv programma; hoe leger mijn batterij! En voor ik het weet is heel mijn filter weg. En zonder filter…dan voel ik me dus heel k*t!. Want dan ga ik dus extra veel in mijn hoofd zitten. Dat is een error in mijn systeem ;-). Bij ongemak, pijn, misselijkheid of angst is mijn allereerste ingeving: wegwezen! En dan ga ik óf mezelf afleiden óf ik schiet diep in mijn hoofd. Naar daar waar al mijn doemgedachten samenkomen voor een discussie. Terwijl ik eigenlijk bij ongemak, pijn, misselijkheid of angst als een beschermende mama beer bij mezelf mag blijven zitten. En mezelf mag geven wat ik op dat moment het hardste nodig heb. Rust, stilte, liefde, gezond eten: voel maar en je zal het meteen weten! Het is niet nodig om je te dissociëren, je hoeft niet meer weg te lopen: je bent veilig. In elke fysieke toestand: bij jezelf ben je veilig.

En zo kwam ik middenin deze nacht op een waardevol idee: Ga eens delen wat je zélf doet. Je meditaties, je liedjes, je inzichten. Via je website, via de socials, door er over te vertellen. Je bent namelijk nóóit de enige die ergens tegen aan loopt. En hoe fijn is het om anderen een stap verder te kunnen helpen?!

Dus bij deze is mijn idee van die nacht werkelijkheid geworden. En deel ik met jullie wat ik zelf ervaren of ingefluisterd heb gekregen. Ik hoop dat je er iets aan hebt! Voor nu geef ik je even een liedje mee dat mijn systeem direct tot rust brengt. Kamali’i O Ka Po van Ho’omana. Voortgekomen uit Ho’oponopono, een oud hawaíaanse manier van verzoening en vergeving. Een heel mooi oud gebruik. Als je nog een stapje verder wil gaan dan kun je ook een heerlijke uitgebreide meditatie doen met dit oude gebruik, waarin je jouw angst omzet naar liefde via jouw innerlijk kind. Klinkt wellicht wat vaag allemaal, maar ik heb echt heel veel gehad aan deze meditatie.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *