In je eigen energie blijven

Het blijft zo’n uitdaging: in je eigen energie blijven. Maar dat hoeft het met wat oefening dus niet te zijn. Ik heb geleerd dat als je ’s ochtends wakker wordt je jezelf een kleur kunt geven. De eerste kleur die in je opkomt. En door de dag heen kijk je dan of jouw kleur nog steeds van toepassing is of dat je misschien wat kleur van anderen hebt overgenomen. Geloof me, zelfs als je nu denkt “WTF?!” probeer het uit en je zult merken dan je het zo simpel werkt. Maar ik vergat dus nogal vaak om de rest van de dag bij mezelf in te checken. Daar kreeg ik weer een goede tip over: teken een hartje op je hand te. Iedere x dat je dat hartje ziet vraag je dan aan jezelf “hoe voel ik me nu?” En kijk je of je nog in je eigen energie zit. Daarnaast ben ik erachter gekomen dat ik me in mijn eigen energie over het algemeen gewoon goed voel. Dus als ik me opeens anders voel (nerveus, angstig, boos) dan is dat vaak niet je éigen energie. Dus voel even goed, als een emotie opeens om de hoek komt kijken zonder dat er iets gebeurd. Ga voor jezelf de situatie na en stel jezelf de vraag “wat gebeurt er?” Ook als je alleen bent kun je de energie van iemand anders overnemen. Vraag jezelf dus simpelweg “wie voel ik?” Het eerste antwoord dat in je opkomt is meteen het juiste antwoord. Echt waar!

Soms is het de energie van je doemdenken (of zoals Sandra van Licht in jezelf zegt je punthoofd). Als het niet goed voelt onderzoek dan even wat er net op dat moment of net vóór dat moment gebeurd. En als je niet direct antwoord krijgt dan stem je weer af op je eigen kleur of je favoriete kleur (goud doet het bij mij ALTIJD goed). Ook als je de energie van iets of iemand anders hebt opgepikt en je hebt de informatie die je zocht of door mocht krijgen: keer dan weer terug naar je eigen energie en je eigen kleur! Zoooo belangrijk voor een gezond en stabiel zenuwstelsel!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *